Сьогодні у Міжгірському медичному фаховому коледжі відбувся захід , присвячений нашому здоровʼю, організований фахівцями Закарпатського обласного центру контролю та профілактики хвороб та фахівцями Міжгірського лабораторного відділення Свалявської філії.

        Завідувачка Міжгірського лабораторного відділення Свалявської філії – Маркович Т.В. розповіла про День ментального здоровʼя, який покликаний привернути увагу до важливості психічного добробуту людей.

Особливо актуально це питання постало для України після початку повномасштабного вторгнення російської федерації. Адже війна та її наслідки впливають не лише на фізичне здоровʼя українців, а й на психічний стан як дорослих, так і дітей.

      Про значення ментального здоров’я присутні подивились презентацію на тему: «Ментальне здоровʼя. Як подбати про себе», яку представила завідувачка відділу моніторингу та реагування на небезпеки ДУ « Закарпатський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» – С. М. Гібу.

      Здобувачі освіти із задоволенням та цікавістю пройшли анкетування на тему:

«Чи вмієш ти уникати конфліктів? Чи маєш ти почуття гумору? Яка у тебе самооцінка?».

Лікар – епідеміолог відділу імунопрофілактики ДУ «Закарпатський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» -Бортейчук О. Л., запропонувала презентацію «Імунопрофілактика. Захисти себе і близьких».

    Фахівцем Міжгірського лабораторного відділення – Л.В. Крьокою були проведені вправи-руханки для заспокоєння.

Помічником лікаря – епідеміолога ДУ « Закарпатський обласний центр контролю та профілактики хвороб МОЗ України» – Дирдою Н., презентовано «Рятуй життя безпечно». Лікар – епідеміолог Міжгірського лабораторного відділення Свалявської філії – Томаш І.В., виступила із закликом толерантності та розуміння один до одного , надала поради , як подбати про своє здоровʼя.

     Також сьогодні на території нашого закладу перебував автобус , в якому як викладачі , так і здобувачі освіти мали можливість зробити ЕКГ, виміряти АТ. 

     Нехай цей день стане для кожного з нас початком нових роздумів та пізнання!